Destination: Glassbonden

Glassbonden i Västra Selet

I Västra Selet i Vännäs kommun finns en liten gård med fjällkor. Här tillverkas också Sveriges godaste glass.

Okej, jag är kanske lite partisk och har kanske inte smakat precis varenda litet glassmärke, men jag vet grejer. Mitt personliga rekord i kulor glass vid ett och samma tillfälle är ändå 16 stycken. Jag älskar glass. Så lyssna på mig när jag säger; ett besök på Glassbonden är värt en eventuell omväg om du egentligen är påväg någon annanstans. Okej?

Glassbonden i Västra Selet

Det finns traditionella smaker, som vanilj, choklad, blåbär och pistage. Det finns de lite mer ovanliga, som punch, kiwi och pepparkaka. Och så finns det smaker från Västerbotten, som hjortron, älgört och Västerbottensost. Våga prova, säger jag! Och våga sikta högre än på oläcklit myttjä (otäckt mycket).

Glassbonden i Västra Selet

Har du svårt att bestämma dig kan du välja ett färdigt alternativ. Det finns många olika men ja, när ordet Västerbotten står med kan jag liksom inte fokusera på något annat så det här är den glimt du får!

Glassbonden i Västra Selet

Det finns givetvis kaffe också. Och lite kakor, om du har någon tok i ditt sällskap som följt med och inte vill ha glass.

Har för övrigt hört att det ta sig hit genom att forsränna i Vindelälven – det låter inte alls som en dum kombo, om du frågar mig.

Tips! Ta med:
  • En riktigt glassugen magsäck.
  • Ditt mest glassugna sällskap.
  • En kylbag om du vill köpa med glass att ta med.
Mer information:
Har du också fikat hos Glassbonden?

Vad beställde du – har du kanske någon favoritsmak?
Berätta gärna i en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *