Destination: Olofsfors Bruk

Olofsfors Bruk, Nordmalings kommun

Hallå! Vet inte hur länge du eventuellt behöver befinna dig på E4 för att ta dig hit till Olofsfors Bruk, men jag lovar att det är värt det. Ifall bilden här inte redan avslöjat det så finns det j ä t t e m y c k e t fint, intressant och gott att ta del av här!

Olofsfors Bruk, Nordmalings kommun

Olofsfors Bruk är trots sina 250 år ett av Sveriges bäst bevarade industriminnen. Det finns guidade turer att boka, men under mina besök har det också funnits en utställning att ta del av på egen hand för den som velat veta mer om den här häftiga platsen. Självklart funkar det fint att bara gå omkring i den här miljön också, detaljerna både in- och utvändigt är otroliga.

Olofsfors Bruk, Nordmalings kommun

Kolla så fint! På området finns också butiker, museum och så arrangeras det en hel del evenemang – till exempel små musikframträdanden där masugnen en gång var i full gång!

Olofsfors Bruk, Nordmalings kommun

Här hittar du också Kafé Anno 1762 i den gamla skolan. Där finns både enklare maträtter (såg palt på menyn senast!), fika och glass. Dessutom kan du köpa med dig mathantverk därifrån – älgörtsaften är en solklar favorit för mig.

Tips!
  • Ta dig tid att gå runt här. Stressa inte iväg, det kan gott få vara en dagsutflykt – kanske i kombination med Tallbergsbroarna?
  • Här i Nordmalings kommun hittar du också den här ambassadören, som bland annat hyr ut SUP och kajaker!
Mer information:
Har du besökt Olofsfors Bruk?

Har du något eget tips eller minne att dela med dig av?
Berätta gärna i en kommentar!