Senaste tidens fynd

Det är lite knäppt ändå, hur det kan vara en sån skillnad på november och december. Tycker så mycket om vintern, men årets elfte månad skulle jag helst använda till att dubblera längden på september. Den är så tung. Och så vänder plötsligt allt, där, på min födelsedag. Första dagen på sista månaden.

Är extra glad över helgerna nu. Två dagar där jag under några timmar får se vårt hem i dagsljus. Hur vi ändå, successivt, kommit en bit i att göra det till vårt. Bonar om, med ny-gammalt.

Förr visste jag knappt var saker var från. De var inköp i stunden, funktionella men obetydliga. Slit och släng, en trend jag aldrig riktigt förstått men själv blev en del av.

Idag vet jag precis var varje liten skatt har införskaffats. Soffa, fåtölj och fotpall från möbelvaruhuset. Och LisaLoves rotad törn i present. Resten är andra hands-gods. Ärvt, som stolen och jenny-krukorna från farmor och farfar. Eller fyndat på second hand, köp och sälj-grupper på facebook och på loppisar runt om i Västerbotten. Jag tänkte att vi kunde kika på ett par av nytillskotten som gjorts den senaste månaden;

Ljus finns i överflöd nu, i alla färger och storlekar. Har tidigare köpt mig ett par höstiga, nu hittade jag röda för två ynka kronor styck. Och en fin, guldfärgad ljusstake för några tior. Har insett att de allra flesta av mina ljusstakar är för smalare varianter eller värmeljus, så förhoppningsvis lyckas jag hitta ännu ett par liknande denna på nästa runda.

En vit, broderad kudde för 10 kronor som jag visat tidigare har fått sällskap av en grå med fint mönster. 25 spänn kostade det fodralet!

En fin keramikkyrka, gräddvit med fint grönglaserat tak. Den är så fin, speciellt med ett ljus i, och sådär diskret julig så att den faktiskt kommer få stå framme årets alla mörka månader. Ja, tusan, förmodligen året runt! 95 kronor kostade den. (Och hörni, påminner den inte lite om Jonathans hemorts kyrka, som också har stora likheter med kyrkan i Byske där min mormor bor?). <3

En röd stjärna i glas. Väl värd sina 30 kronor för den är helt ljuvlig om kvällarna med ett värmeljus i…

…precis som sin lite mindre kompis, som vi införskaffade redan i fjol.

För 15 kronor fick jag också med mig en helt otroligt mjuk filt hem. Fint fiskbensmönstrad i smutsgult och rött.

På en lokal köp och sälj-sida hittade jag också tre av dessa. Adventsstaken Gylling från Markslöjd. Tre hundralappar för allihop, ett riktigt kap tycker jag!

Har dessutom lyckats fynda en hel del material att använda här inne, i min alldeles egna lilla tomteverkstad. Sånt att skapa av och sånt att slå in i. Det senare dyker det upp ett litet inspirations-inlägg om inom kort!

Har du hittat något fint på loppis på sistone? Berätta gärna <3

You may also like

6 kommentarer

  1. Åh, vilket FYND! Har letat mig tokig efter just det, en senapsgul mössa. Snart, kanske! Bra fyndat 🙂

 1. Älskar att kunna köpa saker på second hand. När vi bodde i Madison WI här i USA så kunde man hitta många fina möbler på gatan utanför folks hus, såkallade curb finds, helt gratis förstås. Tyvärr kunde vi inte behålla allt vi hittat då vi flyttade nu i somras. Har inte hittat några bra och billiga second hand affärer med fina möbler och dylikt här än. Men det kommer nog, är ju ingen brådska heller att köpa för köpandets skull 🙂

  1. Åh, vilken dröm! Jag är nog permanent skadad av historier om vägglöss för att våga ta möbler direkt från folks hem/förråd (inbillar mig att de undersöks innan de säljs på loppis, och i vår stad är det inte lika mycket studenter. Fick för mig att det var mycket resande och flyttande mellan lägenheter som skapade problemen i min studiestad). Hoppas du åtminstone fick med dig favoriterna hem, och lycka till med ditt fortsatta letande efter både butiker och skatter. Fint att du låter det ta tid <3

 2. Alltså på riktigt femton spänn för den fantastiska filten?? Så vacker både i väv och färgställning ju! Men mest magiskt av allt detta fina tycker jag nog keramikkyrkan var. Det är nåt visst med keramikhusljusstakar, den dragningen har vi ju gemensam. Så vackert ni bor och så personligt, hemtrevligt och juligt ni gjort det omkring er. Jag längtar till att få hälsa på!

  1. ELLER HUR?! Blev också så himla förvånad! Den är det mjukaste jag någonsin varit med om och precis som du säger; färgställningen!? Väven?! Ett mycket bra fynd, må jag säga. Och jag håller med dig, keramikkyrkan är en självklar favorit. Blir sugen på att försöka mig på en egen så småningom också. Tänk att låta den gå i arv liksom? Åh <3

   Längtar till att ha dig här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *