218 dagar senare

Hej! Jag finns! Finns du? Kvar här? Vore verkligen ett under, så som jag försummat den här platsen ännu en gång.

218 dagar sedan sist jag skrev. Då var vi mitt i september, min finaste månad. Träden tömdes på klorofyll, marknadsstånden svämmade över av årets skörder, frysen fylldes av svamp och bär och mitt i alltihop åkte vi ner till fertilitetskliniken Livio i Umeå för ännu. ett. äggplock.

När jag ser i backspegeln är det kanske inte så konstigt att pauserna blivit många (och långa) de senaste åren, fastän jag inte velat något hellre än att fota, skriva, berätta och dela. Livet har liksom hänt, och inte hänt, på samma gång. Satts på paus under pandemi och sjukskrivning, släckts när älskade somnat in, varit konstanta singelstreck på den där stickan.

Jag önskar verkligen att jag haft det i mig att dokumentera även allt det jobbiga, för min egen skull. Hade så gärna velat läsa mina tankar om perioden 2020-2022 om några år. Istället gör jag ett försök att, ännu en gång, börja om med en någorlunda regelbunden skildring av livets vardag och äventyr här inne.

För framöver blir det verkligen både och;

I december reste vi nämligen ner till Umeå igen. Min kropp hade återhämtat sig tillräckligt från äggplocket och den överstimulering som varje gång omöjliggjort färska återföranden. Vi skulle få återförenas med ett av de fem(!) små embryon som flyttat in i frysen i september.

Åkte hem igen, fortsatte med medicineringen, det blev jul och jag kände prick ingenting utöver medicinernas vanliga biverkning; den extrema tröttheten. Men så, några få dagar innan vi ringde ut 2021, var strecken på stickan plötsligt två.

Och nu är vi halvvägs på just det här äventyret, lilla livet och jag. På ett ungefär.

Och det är fortfarande så himla overkligt att jag ska få bli någons mamma?

I år blir det nog inget svampplock. Kanske inte heller några besök på våra lokala skördemarknader. Men träden kommer tömmas på klorofyll. Och om det inte är en riktigt tidsoptimist som lever rövare därinne, så kommer september för alltid vara ohotad favoritmånad. ♥

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *