Jag var ute på Bjuröklubb

Jag vet att hela cybervärlden har stämt upp i en enig hyllningskör av den nyanlända våren och sommaren som nalkas, och jag vet att utanför det blå skenet från skärmarna börjar allas hjärtan slå dubbla slag av synen av uteserveringar, vitsippor och grönt gräs, men åh vad jag tycker att vi lägger den bästa tiden bakom oss; vintern med sitt sprakande norrsken och krispiga, gnistrande grantoppar, vårvintern med sin kalla färgskala och de allt ljusare nätterna. Jag mår som allra bäst i själen när världen matchar mitt hår, när andetagen blir vita rökmoln framför ansiktet och för min del får Bjuröklubb snarast klä sig i septembers sprakande gul-orange-röda färgskala och sedan göra ett trestegshopp till december och klara nätter under vintergatan.

Men det får en väl inte säga i det här landet. Så istället för att argumentera mot det ”fina, underbara, härliga” med vår- och sommarvärme (svett, mygg, folkvimmel and soooo ooon) gör jag det bästa av den tid jag och vinterhalvåret (trekvarten) har kvar tillsammans och då kan det till exempel se ut såhär:

Jag, mamma och Jonathan åker ut till Bjuröklubb och bestiger den största snötoppen av den långa rad av kompakt vinter som slingrade sig längs havskanten, som en bergskedja i miniatyr. Där sitter vi och lyssnar på vågorna, dricker kaffe, äter kex och spanar på fåglarna som luft-surfar på vårvindarna. Och så tänker jag på att det fina med att bo där vi bor är ju att det inte är så himla långt kvar tills vi ses igen, snöflingorna, isflaken och jag <3

You may also like

10 kommentarer

  1. Men alltså, TACK, wow, blir typ helt pirrig för att du är så himla cool haha! Så fint att du kikade in<3

 1. Även om jag är ett stort fan av just våren kan jag verkligen relatera till din känsla för vintern. Det är nått så härligt med den krispiga, kalla luften. Jag tycker vintern får ta oförtjänt mycket skit…

  1. Ja, det är såklart väldigt mycket som är fint med våren också. Ska inte låtsas som att solen inte får även mig att fånle och det är ju supermysigt att höra fågelkvitter igen. Men fick jag välja skulle åtminstone snön få vara kvar, tycker det är så fint<3 Och håller med, vintern deserves better än att bara förknippas med kyla, mörker och depp!

 2. även om jag också är en av dem som älskar att våren äntligen är här så kan jag inte låta bli att le lite av det här. ett riktigt vinterland är också så himla härligt. det som gör mig galen är det här mellanläget, det gråtrista mellan den varma sommaren och den bitande vintern. kan inte säsongerna slå om på någon vecka var? hehe!

  1. Alltså jag tycker ju såklart att det är himla fint att se allas lycka över att värmen är tillbaka – även om jag inte kan förstå den känslan fullt ut själv. <3 Däremot är jag ju väldigt tacksam över att ljuset återvänt, fastän jag inte tycker att det finns något finare än stjärnhimlen och dansande norrsken, som ju kräver mörker. Och jag håller helt klart med om mellanläget – det är verkligen värst?! Både innan snön i november och efter snön i april. Övergångarna borde helt klart jobba på att bli lite smidigare<3

 3. Jag kan bara hålla med. Din blogg är så proffsig och dina texter och bilder sätter sig direkt. Så vackert beskrivet och jag vill nästan hålla med fast jag älskar att ljuset och värmen är här nu.

  1. Alltså, tusen tusen tack för dina fina ord, blir helt rörd <3 Ja, det är såklart trevligt med ljus och värme, det är mest allt grönt och all svett jag opponerar mig mot, haha!

 4. Åh Bjuröklubb❤❤Vilken fin blogg du har och vilken fin idé med lokala listan!!:) Vintern har verkligen något speciellt, särskilt den västerbottniska;) även om jag gillar alla årstider!:)

  1. Tack så mycket, vad glad jag blir! 🙂 Ja, även om den här vintern har varit lite knäpp med supermycket snö på en gång och sedan knappt någon snö alls (är ju allra vackrast med en vit vinter).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *