Strukturerar det som går

Kände direkt jag vaknade att det skulle bli en jobbig onsdag – jag kunde inte strukturera tankarna. Istället kändes det som att varje gång jag försökte formulera en plan för dagen blev det alldeles dimmigt i huvudet, som att försöka minnas en dröm; ju mer jag tänkte desto svårare blev det att hålla fast vid idén.

Så, jag går omkring som en liten känslostorm här hemma idag; ena stunden oövervinnerlig, fast besluten av att göra slut på listan med uppgifter, andra stunden med en så tung klump i magen att det är jobbigt att stå. För att ta mig ur sängen vände jag mig till BBB-chatten a.k.a den bästa konversationen som finns på facebook. Jag bad mina vänner hjälpa mig med ett peppande tips och att bestämma vad jag skulle göra idag. Det landade i att strukturera upp i min skaparverkstad och att lyssna på podcasten ”Harry Potter and the Sacred Text” (tack för tipset Veronica<3).

Sakta men säkert har jag med hjälp av otaliga besök på loppmarknader och second hand-butiker byggt upp möjligheten att låta min fantasi flöda fritt. Jag vill ha allt hemma, för att inte få en idé och sedan inte kunna genomföra den för att materialet saknas.

Nu har jag hunnit till avsnitt fyra av podcasten (så bra!), och på hyllorna trängs ramar med de lampskärmar som ska bli en ljusslinga, halsband vars pärlor så småningom kan få pryda mina amplar. I ett glas har jag samlat lavastenarna från Island som ska bli magneter. Jag har cernitlera, smyckesdelar, brännpenna, ballonger, tapetklister, glaspennor och en bok för black out poems. Gamla tapeter, små smyckesaskar och en målarbok.

Och det känns så skönt att, i ett sinne av kaos, få skapa lite materiell ordning.

You may also like

4 kommentarer

 1. jag är exakt så där, vill ha allt hemma för att kunna hugga tag direkt när jag blir sugen på att skapa. stöööör ihjäl mig när jag saknar något och måste vänta. den där tanken är ju som bortblåst bara efter ett par minuter, och det hade ju kunnat bli världens grej om jag bara fick göra direkt?

  ta hand om dig <3 kram!

  1. eller hur?! värsta som finns när ens idé bara försvinner för att det saknades lite lim eller en liten magnet eller piprensare och ballong, haha! vill kunna ta vara på kreativiteten precis när den uppstår!

   detsamma fina du <3

 2. Ja! När det är kaos inuti måste det vara någorlunda struktur runt om jämfört med när huvud och sinne är i bättre balans – då kan det få vara lite mer rörigt i närområdet. Sen är det skumt att hur mycket det än rensas, slängs/ges bort, stoppas undan på rätt plats, så ploppar det upp andra ting som stör ordningen. Som om saker förökas eller smyger fram ur sina gömmor av sig själva!? Ofrivillig kram. <3

  1. Ja, det hjälper faktiskt litegrann, att få strukturera det som går. Och det är verkligen ett mysterium i nivå med var alla sockar tar vägen i torktumlaren – varför tar det aldrig sluuuuuut saker. Men nu har jag faktiskt börjat se botten av högen och det känns himla fint. KRAM och jag ses gärna snart <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *