Kompakta knoppar

Februaris sista dag! Och förhoppningsvis förtidig-vårens sista också. De senaste dagarna har takdroppet och värmen förvandlat världen till en spegel av is och jag går sannerligen inte med på dessa dumheter. Jag kräver kallgrader och snö åtminstone mars ut. Framför allt eftersom den här favoritmånaden till stor del spenderades sjuk, skör och sliten i soffan. Nu vill jag möta vårvintern med varm choklad i snödriva, skridskor på Tallbacka och en stor skopa kreativitet om kvällarna.

Jag tänker att vi börjar omedelbums med det sistnämnda; här kommer ett litet inlägg om ett par knoppar jag knåpat ihop till vårt sovrum.

Två stycken har det blivit hittills. Tänkte göra ett gäng till, för de blev himla fina om jag får säga det själv. I betong är de, gjutna i metallkorkarna som hör till flaskorna på mina parfymer! Busenkelt faktiskt; häll betong i kork, stoppa ner en skruv (huvudet ner i betongen) och låt stelna. Skruva sedan in i förborrat hål!

Tyvärr har jag inte lyckats få ut dem när de stelnat utan att klippa upp korkarna med en tång – därför dröjer det till dess att jag kan göra ytterligare några stycken. Har provat olja in dem, men det funkade inte. Andra tips mottages tacksamt om ni har några på lager. Och! Glöm inte återvinna korkarna, sönderklippta eller ej.

Precis lagom diskreta, om du frågar mig. Stjäl varken uppmärksamheten från vår sänggavel, min pappersstjärna eller min glittriga loppis-blåsa! Är så nöjd med hur vårt sovrum känns allt mer levande. Vet inte om det beror på ljuset som återvänder eller att det blivit så balanserat i sina jordnära färger. Det är så fint att jag på riktigt bor i de här bilderna <3

Håll tummarna för mig att mina keramiskapelser överlevt sedan sist jag karvade i dem – jag tror nämligen mitt favoritalster skulle bli magnifikt här inne och det vore himla fint att få dela resultatet med er framöver <3

You may also like

6 kommentarer

  1. Så fina! Och hjälp vad fint de passade in med övrig inredning. Har funderat länge på hur jag ska göra lite roligare knoppar/handtag till en stor byrå hemma och just betong har faktiskt inte slagit mig innan, så stort tack för inspirationen!

    1. Tack! <3 Ja, jag är så himla nöjd. Diskreta men inte osynliga. Och i naturmaterial <3 Tycker så mycket om betong, hur det känns levande fastän det är hårt. Ser fram emot vad du kan tänkas hitta på - om inte betong så tänker jag att stenar (med slät sida limmade på skruv) skulle vara himla häftigt?!

    1. Tack <33 Ja, hoppas verkligen jag lyckas få ut resterande utan att förstöra korkarna för det är en himla bra form och jag gillar inte riktigt att behöva ta sönder dem.

      Och vad fint att du också tycker om min allra mjukaste plats <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *