Mina finaste alster

Nu har det blivit dags att visa vad jag skapat på keramikkursen som jag gick i vår. Den som blivit min fristad med utlopp för kravlös kreativitet för att kunna fylla på med energi – utan att på samma gång göra av med den. Men trots ett öppet sinne och ett huvudsakligt fokus på välmående, inte prestation, har jag naturligtvis fått några favoriter – här är mina finaste alster!

Efter att ha provat flera olika tekniker; dreja, kavla, ringla, så kom den lilla sticklingsvasen i form av två små ”bergstoppar” till genom att tumma. Så småningom målades den blå, och topparna doppades i vitt. Inspirationen fick jag från duktiga Mikaela, men också från mina starka känslor för Islands natur.

Ni kan förresten lägga både ”vas” och ”natur” på minnet; mitt intresse för växter och kärleken för allt som hör Västerbotten till (skog, hav och berg) är ett genomgående tema hos de flesta av mina alster; till höger är en porslinsvas jag drejat och sedan målat som en björk.

Det här var mest ett experiment med syftet att kunna ha den fina flugan från Metzerverket framme. Tyvärr blev berget (med inbyggd vas – såklart) trots allt lite för litet i omkrets för att accessoaren ska sitta riktigt bra, så jag tänkte istället låta toppen prydas av mina finaste hårsnoddar och armband.

Är själv lite förvånad över hur glasunderläggen med mönster från läderblad seglade in i mitt hjärta. De var bland de första verken jag skapade och där och då såg de verkligen inte mycket ut för världen. Så här i efterhand blir jag lite mer nöjd för varje kaffekopp jag dukar fram på dem.

Något jag älskat från första stund däremot, det är mina två vaser med konturen från mitt älskade landskap. Jag vet att jag är lite väl patriotisk (jag menar, jag har hela länets konturer förevigt inristade på huden), men jag älskar verkligen allting med Västerbotten – kanske allra mest att formen som dessutom påminner om ett (anatomiskt) hjärta.

Ja, det var mina finaste alster det. Så småningom kommer ni nog också få skymtar av min lilla knäppa fjällräv, mina tavellister (som måste knåpas ihop lite mer) och lite annat smått och gott som tog form i den lilla stugan.

Sedan kan det ju vara så att jag fick akut separationsångest från de små lerklumparna och drejskivan och anmälde mig till ännu en grundkurs som det i skrivande stund återstår ett tillfälle på. Är ni nyfikna på att se vad jag knådat ihop under även den kursen så småningom? Hojta, så fixar jag <3

You may also like

15 kommentarer

 1. Alltså såååååååå själfulla och vackra verk! Syns verkligen att du har haft roligt när du gjort dem, samtidigt som det finns en nästan vemodig stämning i dem. JA, jag vill se allt som kommer ur dina händer, både fjällrävar och kommande alster. Så fint! <3

  1. Åh men alltså tack tack tack! Älskar att du ser det vemodiga även i mina små alster (är annars en känsla jag gärna vill få in i mina porträtt/fotografier) <3 Ska se till att visa upp de andra små skapelserna framöver också!

 2. Åh SÅKLART vi vill se mera! Så utomordentligt söta små skapelser, gillar nog bäst hur blommorna sticker ut ur den tänkta flughållaren. Också den målad till björk såklart!

  Måste bara tala om hur mycket jag drog på smilbanden åt din bloggtitel, västerdrottningen, så genialt! Och vilket koncept sedan, blir spännande att se lokala listan fyllas på allt mer <3!

  Nu blev det som ett konfettiregn av osammanhängande praise, men sak samma!

  1. Åh men så fint att höra, tack! Haha ja, jag tyckte också det blev en himla charmig detalj, gillar den bara mer och mer. Och björken är helt klart en favvo!

   Men wow, massa konfetti alltså. Tack så jättemycket! Ser fram emot att ”bygga upp” listan också, lär väl ruinera mig på vägen pga allt fint jag stöter på.<3

 3. Svar: Åh ja, den klänningen hade varit så fin mot ditt hår! Lite grekisk gudinna-vibes. Hur är somrarna så långt upp i Norrland? Har ni ordentligt med sommardagar för att det ska kännas som en riktig sommar liksom? Högsta jag har varit som vuxen är Umeå i maj och då var det svinkallt. 🙁

  och ja, vill verkligen se dina kommande alster <3

  1. Kanske får slå till!
   Sommarvärmen kommer ju lite senare här uppe, men juli och augusti är sjukt varma. I övrigt är somrarna dessutom både ljusa (SÅ nice) och myggiga (inte så nice)! Är inte så himla mycket för värme så ibland tycker jag att sommaren är rätt jobbig, men samtidigt är det ju de enda somrarna jag känner till och jag skulle absolut inte vilja byta bort dem mot något längre.

   Vad fint att höra, då ska jag fixa det framöver<3

 4. Åh Thea vilka underbara och unika verk! Lilla björkvasen får sinnet att slå en kullerbytta och glasunderläggen ser så vackra ut. Skulle vara intressant höra hur du fick ihop vb-vasen/rna? Hur den med sin lite kantigare form ändå kan hålla vatten? Vill gärna ta del av dina fortsatta äventyr på lerfältet! 🙂

  1. Alltså tusen miljoner tack <3 Just de verken har vuxit lite extra i mina ögon sedan jag började skapa dem (från början var bergsvasen min klara favvo). <3 Kan absolut göra ett litet inlägg som visar vasen bättre (den är inte lika fin från sidan/bakifrån just för att de sidorna inte är tänkta att synas). Och ska se till att det blir ett inlägg med mina finaste alster, volym 2.

 5. Alltså jag vet inte ens hur jag ska kunna börja uttrycka min beundran inför dessa verk, men också för fotona och hur du framställer dem! Så otroligt vackert och kärleksfullt och med stämning som går in under huden. Det märks att det är din själ som har skapat dem <3

  1. Alltså <3<3<3<3 TACK. Är verkligen så fint att höra hur andra uppskattar något som jag bara provat mig fram till, och som jag tycker så mycket om, men framför allt att ni SER hur mycket jag tycker om dem, SER mina känslor och sinnesstämningar i både verk och fotografier. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *