En skogsglänta tar form

Här i släkthuset finns ett rum vi kallar för mellanrummet. Tidigare har det varit både sov- och vardagsrum, men numera ligger det mitt mellan hall, kök och vardagsrum, har tre dörröppningar, ett fönster mot norr och fem hörn, fastän det nog skulle ses som fyrkantigt.

Som du kanske förstår utifrån den här beskrivningen är mellanrummet en liten utmaning. Och som du säkert vet vill jag ju att det som finns i vårt hem ska fylla ett syfte. Det gäller även det här rummet, som den senaste tiden mest haft rollen som en kombination av passage och förvaringsplats för högar av renoveringsmaterial och skänk-vidare-så-det-används-prylar.

Så en kväll i vintras fick tanke och tumstock göra gemensam sak och jag lyckades göra en ful liten skiss på något som skulle kunna göra rummet en plats att stanna till i. Att bli något mer än ett passage-förråd.

Det kändes ovant att tänka nytt; 99 % av allt vi har här hemma har ju tidigare tillhört någon annan. Men just här tänkte jag att platsbyggt skulle bli bäst. Något som ska få stå och stå och stå. Som skulle göra rummet rättvisa, mer funktionellt.

Vred och vände på både tanke och skiss, tills det kändes rätt. Självklart. Hittade så småningom en lokal snickare som tog sin an att förverkliga idén. Så där ↑ såg ett av rummets fem hörn ut för några dagar sedan, innan han kom hit för att montera den fysiska versionen av den där tanken jag haft.

Och så här ser det ut nu! ↑

Vi har inte satt tillbaka fönsterlisterna än och skivan ska vaxas ett varv till. Men se! Det sitter sju skjutdörrar och ett elementskydd längs med hela norrväggen!

Gott om plats för sällskapsspel och LP-skivor inuti, keramikalster, LP-spelare, växter och sånt där som är en fröjd för ögat ovanpå. Och så en sittplats där i fönstret, för att spana på ekorrar och på lärkträdskottar som lyser som ädelstenar i kvällssolen. Dit ska jag fixa en dyna eller fäll, vi får se.

Ser så himla mycket fram emot att göra det här rummet till en murrig liten skogsglänta. Ligga här inne och lyssna på musik, fågelsång eller regndroppar mot rutan, läsa en bok, spela spel med ett gäng vänner.

Än så länge har en enorm mjuk matta i jute fått flytta in (ett riktigt kap från marketplace, kommer värma fötterna gott i vinter) ihop med min keramikvas, en torkad skördemarknadsbukett, tavlan från lokala konstnären Wilma Dagmar och de här underbara svamparna i trä jag köpte på min vän Alicias insta-loppis.

Fortsättning följer från fler vinklar framöver, allt eftersom gläntan tar form!

Den får växa fram i sin egen takt. Precis som i naturen. ♥

You may also like

2 kommentarer

  1. Så himla fint!! Jag blir så inspirerad! Älskar din blogg, det är min absoluta favorit! /@hallbartmedalexandra

    1. Men alltså Alexandra! Tack! Och så himla FINT att både få höra och att ha dig här. Tack snälla för att du både läser och lämnar några ord, blir så otroligt himla glad ska du veta <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *