Leran & livet

Hej på dig! Har du också haft en supersnurrig vecka och känt dig helt dagavill?

Vet inte om det beror på att alla runtom en helt plötsligt bara pratar om vad det är för vecka istället för vad det är för dag – antar att det är någon slags snart-är-det-semestergrej. Jag har i alla fall haft ungefär tre måndagar den här veckan och sedan var det plötsligt helg.

En av måndagarna (som var en torsdag) lånade vi släp från jobbet, invigde vårt ÅVC-kort och ägnade kvällen åt att få bort allt bråte och sly som samlats på gården i vår under utrensningar och röj på tomten. En annan måndag (som var en onsdag) rotade jag i skaparrummet och hittade en stor klump bortglömd lera från en tidigare keramikkurs. Alltså! Glädjen!

Har saknat keramiken så himla, himla mycket under den här knäppa tiden som varit. Att få sitta och kavla, knåda, forma, karva, bygga.

Plockade genast fram mina två loppisfyndade verktyg, kavel och en skål med vatten och sedan dess har jag ägnat min fritid åt att ockupera köksbordet med lerklump & ljudbok. Vet på riktigt ingenting som är mer avslappnande.

På torsdagen hämtade Jonathan hem fika från Luckey konditori (ja, det blir absolut två blogginlägg på rad med fika) och tillvaron var ungefär PEAK LIVET. Fikakulturen är ju kanske det finaste vi har?

Nu är krukan på tork och jag längtar till kurs så jag får glasera & bränna den. Och att få ta hem den, ställa den på sin plats, sätta i en växt, mmmm. Har fortsatt med några mindre alster igår och idag som jag inte fotat än men kanske gör snart – annars ska jag såklart visa dig när de är brända och klara!

Fikat då? Underbart som vanligt. Hade inte provat chokladbollen tidigare men snälla nån vad god den var. En klar favorit, tillsammans med lilla brytcroissanten. Krämbullen är Jonathans nummer ett.

Tips tips för dig som har vägarna förbi Skellefteå (eller rentav bor där inne i schtaan).

 

Hur har din vecka varit?

Har du fikat något, varit dagavill eller gjort en glad upptäckt eller något helt annat? Berätta gärna ♥

You may also like

2 kommentarer

  1. Här är det absolut dagavilt och knasigt. Lär ju fortsätta även nästa vecka(sista innan semester) måste påminna mig själv varje dag om vilken vecka och veckodag det är.
    Efterlängtad semester!😅

    1. Haha ja, det känns som det lätt blir så den här tiden på året när alla överger datum/dagar och istället säger veckonummer ungefär hela tiden?
      Hoppas du haft en skön start på semestern! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *