Veckoslut, bloggstart

Hej! Åh, vad jag har längtat efter detta. Att blogga igen. Vet inte om du följt mina turer på instagram, om hur det känts med allt som har med algoritmer, likes och flöden att göra. Om hur jag känt mig lite vilse i allt det där snabba, ständigt föränderliga.

Jag började blogga i årskurs sju, när jag fick en liten kamera i konfirmationspresent. Det har blivit många olika bloggar genom åren, men formatet har jag alltid tyckt om. En plats som är 100 % min att bestämma över, men som jag också får dela med andra. De senaste åren har inläggen blivit färre här, men desto fler på instagram. Orken har bara räckt åt en plattform, och just och pass det under vissa perioder.

Omplantering av odlingar på köksbordet.

Instagram är en fantastisk kanal på många vis, både för att skapa fina kontakter och nå ut med (och hitta) inspiration. Jag kommer inte sluta lägga ut inlägg där, men jag kommer heller inte uppdatera bara för att algoritmerna kräver det. Det blir som det blir när det blir. För nu har jag prioriterat om, satt fokus på den här digitala dagboken, för i dagsläget är det vad jag tror att jag kommer må bäst av. Något lättsamt och kravlöst.

Ser så mycket fram emot det. Att komma dig närmre i ett format som är lite mer långsamt och bestående. Nära. Få lära känna dig, och kunna dela mer av mig. Stort och smått, högt och lågt, glatt, ledsamt och knasigt.

Vi börjar direkt va? Ja!

Omplantering av odlingar på köksbordet.Det är söndag, tre plusgrader och snöhögen bakom huset regnar bort. En perfekt dag för att skola om små tomatplantor – det enda jag sått själv under en vår fylld av oro och sorg. De är fem till antalet, men två ska jag ge bort i present!

Ytterligare två tomatplantor, en chili och två jätteverbena som jag fått av världens bästa Ethel får också ny jord. Några aklejor stoppas i en jordfylld äggkartong och får flytta in i lilla växthuset. Jag hoppas att de ska hinna ta sig för att få flytta ut i rabatten så småningom.

Siktet är mest inställt på direktsådd av blommor i år. Jag kommer ju få skörda här på gården ändå och det kommer fler säsonger för grönsaksland – men ett litet projekt i ett av gårdens hörn har jag tänkt jobba på med i sommar. Ska berätta, alldeles snart!

Kaffekopp och små chokladpraliner.

Men för nu är det dags för del två i min nya rutin och bloggprioritering; att hälsa på hos andra!

Kaffet och godsakerna är framdukade och jag är så nyfiken på vad mina favoriter skriver om nuförtiden. Det blir fint, det här.

 

Hur är vädret hos dig, odlar du något i år, vad tänker du om att hänga här inne med mig?

Berätta gärna – och tack för att du hängt med mig hit ♥´

You may also like

4 kommentarer

    1. Visst är det!? Hoppas och tror att fler ska återupptäcka det, både för att läsa och skriva. Kul att ha dig här, Sofia! 🙂

    1. Åh, vad fint att höra. Det känns så fint att vara tillbaka! Så fint att se dig här fortfarande, Jenny <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *