Livets lördag

Nej men hörni, vilken kanondag junis första lördag blev. Efter flera dagars oidentifierbart depphumör och projektångest vaknade jag imorse med både energi och en liten plan för en lite gladare dag.

1: Fixa utrustning till att vaxa en möbel (ni ska få se sen!) 2: Åka på loppis och leta utemöbler + krukor till tomaterna (succé – igen, ni ska få se sen!) 3: Gå på trädgårdssällskapets växtmarknad på Nordanå ↑ (fyndade fyra fina perenner jag hoppas insekterna ska tycka om) och 4. Luncha vid älven ↓

Det är egentligen alldeles för varmt för min smak, men kombinationen av älvsbris och iskaffe lät mig härda ut. Tycker allt annat än kall mat är vidrigt när temperaturerna är såhär, så mest blir det yoghurt men idag blev det dumplings från SEN som vi äntligen fått till schtaan!

Fick längt efter att paddla på vatten och tror minsann att jag får hyra mig en kajak en dag för en äventyrstur – eller ta mig till stugan och sjösätta kanoten.

En promenad ingick inte i grundplanen, men oj vad glad jag är att vi gick på en ändå. Vi passerade nämligen det här helt fantastiska intitiativet; Glass-Å-hoj! 16-åriga Albin har alltså skaffat en cykel med inbygd frys, fixat gotländsk glass i spännande smaker (det finns även veganska) och fixat sitt alldeles egna sommarjobb.

Alltså, blev så exalterad att jag knappt visste var jag skulle ta vägen. Det fanns en med smak av granskott!(!!!)

Köpte givetvis en LYCKLIG (tre kulor) och satte i mig allt på ett kick; även den ätbara skeden och skålen. Inget svinn, bara win för denna lilla glass- och hållbarhetsvurmare.

Sedan blev det ett spontanbesök hos vänner på vägen hem. Tänkte oss en timme innan vi skulle återvända till gårdens projekt, men omgiven av kravlösa samtal och en sprudlande nästan-treåring som mest vill bada i hink, hoppa studsmatta, låtsas vara en snigel och spela fotboll går tiden så himla fort och vips blev det middag också. Så glad över dem!

 

Imorgon bakar jag tårta, firar min brorson och så tänkte jag visa dig dagens loppisfynd!
Vad gör du i helgen?

You may also like

4 kommentarer

 1. Åh! Måste prova både SEN & glassåhoj, så bra tips!!

  Vi har varit i Boliden & haft picknick i Margaretaparken, köpt en begagnad gästsäng och hämtar hem vår ponny efter ett år på vift 😍 imorgon ska vi på betessläpp för svärfars får och äta pizza med vänner. Åh ja – och fortsätta med huset förstås 😄

  1. Alltså, REKOMMENDERAR så innerligt. Ta-ta är en favorit på SEN (tips!) och Glass-å-hoj kan jag inte ens tänka mig att du inte skulle gilla prick allt med. Hoppas läge kommer för att njuta av båda! 🙂

   Så himla fint det lät. Picknick! Och vad fint att se Fapri på backen igen!
   Mysigt med betessläpp också, måste vara roligt för både stora och små. Hoppas renoveringen flyter på, ni gör det så himla bra.

  1. Ja men alltså visst är det bara helt underbart alltihop?! Bästa grejen, hoppas verkligen att den kommer finnas att njuta av många somrar framöver (och att idén ger ringar på vattnet på andra orter) <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *