LOKALA LISTAN

VISIONEN MED LOKALA LISTAN

Syftet med ”Lokala listan” är att få fler Västerbottningar och länsgrannar att hitta och stötta lokalproducerade produkter och tjänster. Att få fler att inse vilka fantastiska platser vi har att upptäcka och njuta av, precis utanför vår dörr. #Svemester och #staycation när det är som allra bäst.

I längden hoppas jag också att lokala listan kan fungera som ett redskap för en mer hållbar livsstil. Att den kan utveckla våra tankesätt, bryta normer, visa att vi inte alls behöver åka långt och besöka stort för att utveckla vår kompetens. Att den hjälper oss ta vara på de talanger, smultronställen och eldsjälar som finns i #mittvästerbotten. Tillsammans kan vi också bidra till en levande landsbygd i såväl vårt gemensamma län som i våra hemkommuner.

På listan samlar jag mindre företag och (huvudsakligen, men inte enbart) kvinnliga och ickebinära kreatörer som är verksamma i någon eller några av Västerbottens 15 kommuner. Områdena för verksamheterna rör allt från gårdsbutiker och musik till konst, bruksföremål och grafisk formgivning. Här finns också tips på aktiviteter och utflyktsmål.

ENGAGERA DIG I LOKALA LISTAN

◊ Lokala listan uppdateras kontinuerligt – sprid den gärna vidare.
Du kan till exempel ladda ner den här affischen (A4) att skriva ut och sätta upp på din närmsta anslagstavla! Har du inte möjlighet att skriva ut – hör av dig så postar jag några exemplar till dig!

◊ Saknar du någon på listan? Mejla mig! Jag vill veta kommun & gärna ha en länk till relevant hemsida/instagram till ditt tips. Självklart är det helt okej att tipsa om din egen verksamhet!