Västerdrottningen – personen & visionen

Porträtt av mig, Västerdrottningen.

 

PRESENTATIONER VIA ANDRA KANALER

VÄLKOMMEN TILL MITT CYBERRIKE

Thea. 1992. Skytt. Storasyster. Burebo. Västerbottning. Morgonzombie. All-kreatör. Kommunikatör. Hembygdsromantiker. Tycker vårvintern är vackrast. September roligast. Läser fantasy. Dricker islatte året runt. Skrattar högt, pratar fort, tänker mycket. Brinner för hembygd, hållbarhet, glesbygd och det småskaliga, lokalproducerade.

Idén till det här virtuella drottningdömet föddes redan sensommaren 2016, men det var först i januari 2017 som jag, med hjälp av kodande och knåpande från Evelina, lyckades skapa den här fina digitala gläntan att hålla till på!

Syftet och visionen för den här platsen har sin grund i min återvändo till rötterna och födelseorten. Till Bureå och mitt Västerbotten. Till det gula huset på höjden i det lilla samhället vid västerbottenskusten där jag växte upp. Huset som en gång var vitt, hälften så stort och där mina föräldrar, farföräldrar och farfarsföräldrar bott innan oss.

Jag återvände hit i september 2016, tillsammans med min Jonathan, efter fyra år på vift under studier och jobb. Sakta men säkert började vi sätta vår egen prägel på alla skrymslen och vrår – och precis där var det. Big bang of Västerdrottningen.

Tanken att någon länsvän där ute kanske lägger ner själ och hjärta på att snickra gardinstänger, en annan smider gångjärn och en tredje skapar vackra textiler och mönster som inspireras av naturen jag har precis runt hörnet. Tanken att allt som behövs för att skapa vårt hem faktiskt finns här, alldeles intill. Om inte second hand eller i form av arvegods, så lokalproducerat och lokalinspirerat.

Så småningom insåg jag utmaningen i att hitta alla dessa aktörer som jag är övertygad finns där ute. Så jag bestämde mig för att själv skapa den samlingsplats jag hade behov av.

Ett register. En överblick. Jag samlar dem alla i lokala listan, men tanken är att så småningom också att kunna berätta om ett och annat möte med platser och personer från länets alla 15 kommuner.

Däremellan blir det regelbundet oregelbunden uppdatering på bloggen om allt som händer i livet; om ett ständigt behov av att skapa, uttrycka, uppleva.  Berättelser om skörden, kreativiteten, återbruket och vardagen. Om #livetisläkthuset, som blev vårt på riktigt sommaren 2019, 1035 dagar efter att vi återvände hit. Och så en och annan guide till alla de äventyr och minnen vi skapar i #mittvästerbotten.

Jag hoppas du vill hänga med, både via bloglovin’, i kommentarsfältet och på instagram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *