Västerdrottningen – personen & visionen

Hej och välkomna till mitt cyberrike!

Här huserar en västerbottning som varit med så pass länge att jorden hunnit dansa runt solen hela 25 gånger sedan ankomsten 1992, men rent mentalt är jag oftast +/- 15 år beroende på tillfälle.

Jag har en dubbel kandidatexamen i journalistik och bildjournalistik, tycker om karga vinterlandskap, skogar (helst i höstskrud), all form av skapande och att vara vaken när alla andra sover.

Tanken till det här virtuella drottningdömet föddes för många månader sedan, någon gång under sensommaren 2016. Men de allt mörkare västerbottensnätterna tog ut sin rätt och det var först när ljuset börjar återvända som det lilla fröet är redo att gro – och tack vare att Evelina är så fantastisk på både kodning och att förstå mina kryptiska hänvisningar har jag sedan januari 2017 den här fina platsen att hålla till på!
Min vision för den här platsen stärktes i samband med att jag återvände hem i mitten på september 2016. Till det gula huset på höjden i det lilla samhället vid västerbottenskusten där jag växte upp. Huset som en gång var vitt, hälften så stort och där mina föräldrar, farföräldrar och farfarsföräldrar bott innan oss.

Sedan dess sätter vi, min Jonathan och jag, sakta men säkert vår egen prägel på alla skrymslen och vrår – och precis där var det; big bang of Västerdrottningen. Tanken att någon länsvän där ute kanske lägger ner själ och hjärta på att snickra gardinstänger, en annan smider gångjärn och en tredje skapar vackra textiler och mönster som inspireras av naturen jag har precis runt hörnet. Tanken att allt som behövs för att rusta vårt hem faktiskt finns alldeles intill. Lokalproducerat och lokalinspirerat.

Så småningom insåg jag utmaningen i att hitta alla dessa aktörer som jag är övertygad finns där ute, så jag bestämde mig för att skapa en samlingsplats. Och här är vi nu. I mitt cyberrike.

Här hoppas jag kunna kombinera glimtar från vårt hem, med loppisfynd, arvegods och eget skapande, med berättelser om, och kreationer av, andra västerbottningar (och framför allt västerdrottningar). Allt från musik och keramik till gårdsbutik och mysiga fik.

Jag kommer samla dem alla i lokala listan, men tanken är att så småningom också att kunna fylla den här platsen med möten från länets alla 15 kommuner – både entreprenörer och privatpersoner.

Däremellan blir det regelbundet oregelbunden uppdatering om allt som händer i livet; om trötthet som inte tycks gå över, om ett ständigt behov av att skapa, uttrycka, uppleva, om prestationsångest men också glädjen i små detaljer som nya blomblad, norrskensnätter och årets första kantarellskörd.

Jag hoppas ni vill hänga med, både via bloglovin’ och instagram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *