Västerdrottningen – personen & visionen

Porträtt av mig, Västerdrottningen.

PRESENTATIONER VIA ANDRA KANALER

VÄLKOMMEN TILL MITT CYBERRIKE

Vem? Thea. 1992. Skytt. Storasyster. Burebo. Västerbottning. Morgonzombie. All-kreatör. Kommunikatör. Hembygdsromantiker. Tycker vårvintern är vackrast. September roligast. Läser fantasy. Dricker islatte året runt. Skrattar högt, pratar fort, tänker mycket. Brinner för hembygd hållbarhet, glesbygd och det småskaliga, lokalproducerade.

Hur? Idén till det här virtuella drottningdömet föddes redan under sensommaren 2016, men det var först i januari 2017 som jag, med hjälp av kodande och knåpande från Evelina, lyckades skapa den här fina digitala gläntan att hålla till på!

Var? Syftet och visionen för den här platsen har sin grund i min återvändo till rötterna och födelseorten. Till Bureå och mitt Västerbotten. Till det gula huset på höjden i det lilla samhället vid västerbottenskusten där jag växte upp. Huset som en gång var vitt, hälften så stort och där mina föräldrar, farföräldrar och farfarsföräldrar bott innan oss.

Vi återvände hit i september 2016, min Jonathan och jag. Sakta men säkert försökte vi sätta vår egen prägel på alla skrymslen och vrår – och precis där var det. Big bang of Västerdrottningen.

Tanken att någon länsvän där ute kanske lägger ner själ och hjärta på att snickra gardinstänger, en annan smider gångjärn och en tredje skapar vackra textiler och mönster som inspireras av naturen jag har precis runt hörnet. Tanken att allt som behövs för att rusta vårt hem faktiskt finns här. Alldeles intill. Lokalproducerat och lokalinspirerat.

Varför? Jo, för att så småningom insåg jag utmaningen i att hitta alla dessa aktörer som jag är övertygad finns där ute. Så jag bestämde mig för att själv skapa den samlingsplats jag hade behov av. Och här är vi nu. I mitt cyberrike.

Vad? Ett register. En överblick. Jag samlar dem alla i lokala listan, men tanken är att så småningom också att kunna fylla den här bloggens flöde med möten från länets alla 15 kommuner – både entreprenörer och privatpersoner.

Däremellan blir det regelbundet oregelbunden uppdatering om allt som händer i livet; om ett ständigt behov av att skapa, uttrycka, uppleva. Om #livetisläkthuset, som blev vårt på riktigt 1035 dagar efter att vi återvände hit, hem. Om prestationsångest, men också om glädjen i små detaljer som nya blomblad, norrskensnätter och årets första kantarellskörd. Och så en och annan guide till alla de äventyr och minnen vi skapar i #mittvästerbotten.

Jag hoppas ni vill hänga med, både via bloglovin’ och instagram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *