Loppisfynden & vid-behov-rummet

Nationaldag! Men i vår familj firar vi mest att en älskad liten kom till oss precis den här dagen, för tre år sedan i år. Men innan jag packar in tårtan i bilen tänkte jag berätta om loppisfynden jag gjorde igår, på livets lördag.

Högst upp på hoppas-vi-kan-fynda-listan stod ”trädgårdsstolar”. Det är ju så himla fint att kunna sitta ute, både själva och med gäster. De som följde med huset börjar ha sett sina bästa år, och det är ju inte så konstigt när de fått uthärda sol, regn och till viss del snö och is sedan mina tidiga tonår.

Vi har verkligen använt dem in i det sista, men nu vågar jag knappt bära ut dem på grund av min fobi för att få stickor. Borden i sig hoppas jag kunna slipa upp skivorna på och olja in för ytterligare några år, men stolarna – de har gjort sitt. Där ska jag ta vara på muttrar och skruvar som kanske kan passa till något projekt framöver.

Vet ju att det mesta finns på loppis, men alltså de här stolarna hade jag knappt vågat drömma om. Titta vad fina! Fyra stycken följde med oss hem och hips vips så var den punkten avklarad. Bara massa fina kaffestunder kvar att njuta av!

(Vallmon och aklejan var förresten två av växterna som följde med från trädgårdssällskapets växtmarknad igår).

Den andra punkten på listan var ”stora krukor till tomaterna”. Givetvis fanns även det. Två halvstora blå, till busktomaterna, hamnade i bagaget med stolarna. Hoppas mina tre ”tiny tim” vill växa på sig nu, de har varit så försummade i vår stackarna.

Även plantorna jag fått av min vän Ethel fick nya krukor och jord. Chilin fick flytta in i lerkrukan jag fyndade tidigare i vår och de större tomatplantorna hamnade i den stora blå jag hittade i vårt uthus häromåret.

Och på tal om uthuset; vilken liten skattkammare det är alltså. Det är som att saker dyker upp när jag mest behöver dem, och det är väl inte så konstigt att det finns så mycket med tanke på att fyra generationer förvarat saker där.

Jag borde ha sett allt, men blir ständigt överraskad. Var in två gånger förra veckan, letade något som skulle kunna funka som både sittplats till mig och en liten upphöjning för plantorna. Det blev en tredje sväng idag och plötsligt fanns det här trä-bänk-bordet där?

Som ett eget litet vid-behov-rum.

Tack för det!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *