Destination: Isboden

Isboden

Sommaren 2019 vek Isbodens restaurang och café ut sina trädgårdsstolar för första gången. Och vilken succé det blev, med en sån oas ett stenkast från Skellefteås stadskärna. Omgiven av grönska, blomster, röda uthuslängor kan du njuta av allt möjligt gott – allt med fokus på det lokala och härproducerade. Egen glass gör de också, kanske var det därför de vann mitt hjärta så fort?

Isboden

2020 var inte ett toppenår. Men det hade sina ljusglimtar och att Isboden beslutade sig för en winter edition med start i februari 2021 var en av dem. Plötsligt fanns det här mysiga utomhus-vardagsrummet även att njuta av runt eldar, på renfällar, omgiven av snödrivor och istappar. Givetvis med ett matchande meny-utbud av hemgjorda marshmallows, mat från muurikka och varm blåbärssoppa.

Isboden

Idéer som dessa, som liksom blir i samarbete med säsongen, är så himla fina tycker jag. Där temperaturen kanske skulle kunna ses som en utmaning, men istället bidrar till själva upplevelsen. Skapar något annorlunda, lite unikt. ”Ta med en filt, köp något varmt att dricka. Det blir vad du gör det till”!

Isboden

Namnet isboden kommer förresten från att lokalerna en gång i tiden användes som just det; en isbod. Stora isblock sågades upp och fraktades hit från Falkträsket och tack vare de isolerande timmerväggarna fungerade rummet då som en stor kyl. Hur häftigt?  Kika förbi om du är i krokarna, om så bara för en kaffekopp. Det är värt att stanna till bara för att få se den här platsen.

Tips!
  • Ett stenkast härifrån finns både Lejonströmsbron och Bonnstan, två sevärdheter i Skellefteå. Missa inte!
  • I längan mitt emot isboden hittar du Matverket – där finns goda lokala mathantverk att köpa med hem.
  • På området hittar du också Stiftsgården och Svenska Turistföreningens Vandrarhem, ifall du vill stanna över. På det förstnämnda stället kan du också äta riktigt god mat.
Mer information:
  • Besök Isbodens hemsida för att kika på meny, se öppettider och annat kul de har på gång.
  • Visit Skellefteå har bra koll på fler roliga saker att hitta på i Skellefteå.
  • Fortfarande fikasugen? På lokala listan fyller jag hela tiden på med fler unika fika-ställen.
Har du också druckit kaffe i Isbodens trädgård?

Eller kanske smakat något annat? Har du någon favorit på menyn?
Berätta gärna vad du tycker om stället i en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *