Destination: Lövånger kyrkstad

Lövånger kyrkstad, Skellefteå Kommun

Lövånger kyrkstad – en midsommarnattsdröm. Bokstavligt talat alltså, två av mina har jag spenderat precis här, i ett hav av hundkex. Återkommer till platsen regelbundet, den finns ju så nära och är ju så fin. Och en gång har jag faktiskt sovit över i en av kyrkstadens gamla kammare. Det kan jag verkligen rekommendera!

Lövånger kyrkstad, Skellefteå Kommun

Kamrarna hyrs ut av Lövångergården, som också är året runt-restaurang. På sommaren öppnar de också upp sin våffelstuga med prick allt gott att välja till. Det finns matigare varianter med röror som skagen, kyckling, svamp eller tofu och efterrättsgottiga alternativ som sylt, varm delicatoboll och kulglass.

Fortsätter du förbi bakom Lövångergården kommer du snart till en stig över en träbro. Där passerar du ett gammalt soldatstorp och en bit därifrån finns en fin utkiksplats.

Lövånger kyrkstad, Skellefteå Kommun

Varje år arrangeras också en skördemarknad här. Älskar den, en av årets absoluta höjdpunkter. Tajma om du kan, för det är så otroligt mysigt att gå omkring i gränderna bland alla små marknadsstånd och fylla korgen med mjukkaka, marmelader, ost, grönsaker och saft.

Lövånger kyrkstad, Skellefteå Kommun

Och, som sagt. Det här stället är värt ett besök oavsett säsong, tid på dygnet och väder. Stanna en timme eller ett dygn – det är helt upp till dig och blir himla fint oavsett.

Tips!
  • Har du tur kan du lyckas tajma att loppisen på Kungsvägen är öppen. Stanna till i sådana fall.
  • Även Lövångers blommor är mysigt att titta in hos. Här finns även närproducerad choklad & tvål!
  • Från Lövånger är det inte långt till Bjuröklubb. Har du tid – kombinera dina utflykter.
Mer information:
Har du besökt Lövånger kyrkstad?

Kanske till och med stannat över en natt? Eller står det på önskelistan?
Dela gärna dina tankar i en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *