Destination: Saxnäs – vattenfall & fjällsnorkling

Saxnäs – vattenfall & fjällsnorkling

Nyfiken på Saxnäs? Det var jag med – och en helg fick jag möjlighet att stilla den nyfikenheten. Blev inte besviken, för här finns precis allt det som gör en plats fantastisk enligt mig; varierad och mäktig natur.

Dessutom finns det väldigt mycket att hitta på, oavsett säsong. Allt från att titta på vackra vattenfall som Trappstegsforsen och Fiskonfallet till att paddla, cykla och vandra.

Saxnäs – vattenfall & fjällsnorkling

Men just den här helgen hade vi åkt hit för att titta på röding genom att avrunda säsongen för fjällsnorkling. Det var sex grader i Kultsjön, men en strålande vacker septemberdag och luften var varm när vi bytte om till de våtdräkter som vår guide från Stalo Adventures tagit fram åt oss.

Saxnäs – vattenfall & fjällsnorkling

Det här är en sån där typiskt häftig grej som är lite för lätt att missa – kanske för att det är en grej vi kanske inte förväntar oss ska finnas och därför inte letar upp. Snorkling – det är så förknippat med turkosa, varma vatten kring medelhavet. Men nu när du vet att det finns hoppas jag att du blir lika sugen på att prova som jag blev.

Och vill du inte snorkla, så lovar jag att destination Saxnäs är värd ett besök enbart för vyernas skull. Men nog är det kul att få se en plats både ovan och under ytan.

Saxnäs – vattenfall & fjällsnorkling

Fortfarande nyfiken?

Läs gärna det här inlägget jag skrev efter vår vistelse, så får du veta mer om var vi bodde, vad vi fick äta för gott och vad som finns att se och göra i omgivningarna.

Tips!
  • Ta med en undervattenskamera, om du har. Annars kanske du kan låna en?
  • Packa kläder för lager-på-lager, beroende på årstid kan temperaturen svänga fort.
  • En plan. Det finns mycket att se, men ibland krävs bokning. Kolla upp det du vill göra i god tid 🙂
  • Kanske planerar du in en tur längs vildmarksvägen? Kolla så den är öppen först – och respektera renarna!
Mer information:
Har du besökt Saxnäs?

Vad tyckte du – har du kanske egna tips?
Berätta gärna i en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *