Guldkorn från juli

Hej vänner! Är allt fint med er? Jag hoppas det. Här har julis ljusa sommarnätter successivt blivit allt kortare ju närmre vi kommit augusti och jag har jobbat så mycket att jag knappt hunnit reflektera över månadsskiftet. Men så här tre dagar in i den gamla skördemånaden tycker jag det är dags att titta på lite av det som hänt sedan vi hördes av sist.Vi tar avstamp i en ljummen, mulen midnatt i södra Västerbotten. Jag hoppas ni kan ta ett djupt andetag, titta på bilden och känna doften av våt asfalt, granbarr och dimfuktigt hår. Ett av mina absoluta favoritminnen som förtjänar ett alldeles eget inlägg.

Vi förflyttar oss 90 minuter söderut, till utsikten av de Ångermanländska höjderna på andra sidan Rössjön. Här spenderades månadens enda lediga helg åt att plocka kantareller mitt på stugtomten, äta kolbullsmiddag tillagad på muurikka och göra loppisfynd i bodar och ladugårdar.

Halvvägs in i månaden påbörjade jag mitt uppdrag som kulturredaktör med att ge Linnea Henriksson 5/5 stjärnor efter en fantastisk show på Trästockfestivalen. Jag fick också njuta av tonerna från så himla många andra duktiga artister, både gräsrötter och mer etablerade som den här stjärnan. Prick tre dagar efter att bilden togs fick jag nästan igenom rubriken ”Miss Li trillar i” efter sitt framträdande på älven här hos oss. Det är en underdrift att säga att min tid på kulturen fick en rivstart och nuförtin’ känns mina tankar mest bara som ett stort hovendroven av tjoller samtidigt som jag är så tacksam över så många som jag får träffa, lyssna på och skriva om.

Och när det är som stressigast och övertidstimmen övergår i plural är det ju himla fint att bli tillfrågad om att passa Bowie, även känd som världens gosigaste katt, i fem långa, mjuka dagar.

 

Nu hoppas den här nya månaden innebär både kapning av lugg, svamp- och bärrekognosering, ett och annat skaparprojekt och några sovmornar. Vad har ni haft för er och vad har ni framför er?

You may also like

8 kommentarer

 1. Sommarens största sorg var att jag missade Linnea Henriksson (min sommar har inte varit så himla fylld med sorger mao).

  Det där lunket i sommarstugan låter ljuvligt. Speciellt loppisturerna.

  Vi är inne i min favoritmånad och framför mig har vi; semesterhelg med spahotell, skörgårdsvistelse och god mat. Sedan två ynka atbetsdagar tills: semester i södra sverige. Ska på bröllop. Gosa med bebis. Och bara ha det fint.

  Hoppas allt är bra !

  1. Ändå fint att ha haft en så fin sommar, men jag förstår din sorg för det var alldeles fantastiskt bra.

   Åh ja, augusti alltså. Så fin månad. Tiden när den sakta kommer in i september är min allra bästa, så det känns fint att ha det framför mig. Och så fint det låter med semester, hoppas ni får det toppenbra. Och du, vi borde ta den där fikan snart <3

 2. Så fint att få ta del av ditt juli! Du samlar vackra minnen mellan jobbpassen alltså <3 Just precis nu dricker jag kaffe i morgonrock och försöker skriva med en alldeles för gosig katt klängandes över högerarmen (Vifslans bästa ställe). Jag har en ledig vecka kvar innan jobbet börjar. Ser fram emot att göra den till min effektivaste och konstruktivaste på hela sommaren! Ta hand om dig och ha det fint Thea!

  1. Så fint att få dela den med dig, er, alla ni som vill vara här inne!
   Och så himla fint det lät med semester. Jag hoppas sista veckan ger dig allt du vill ha och att återgången till vardagen blir fin. Ser fram emot att få lite ”semester” senare i höst och läsa ikapp allt fint du haft för dig, har bara hunnit med några små glimtar av allt mysigt, roligt och äventyrligt du håller på med. Kramar till dig!

 3. Åh så himla vackert att läsa. Låter som en fin julimånad <3 Jag har varit ute och rest och sen landat några dagar hemma. Imorgon åker jag ut i skogen och skriver på min bok i tio dagar. Det ska bli så fint. När jag kommer hem är det snart dags för skolstart för det har också hänt: jag kom in på socionomprogrammet. Så roligt!

  1. Men åh, tack <3 Juli VAR väldigt fint, även om månaden försvann i ett huj!
   Alltså det har varit så fint att kolla instagram de små stunder jag haft över och få följa dina vykort genom landet, så himla fint du verkar ha haft det!
   Och så roligt att åka iväg och SKRIVA, och att du kom in på din utbildning – det ska bli så roligt att följa med dig in i hösten och alla äventyr som väntar <3

 4. Åh ja, det blir så tydligt nu att det blir mörkare på kvällarna. Vill inte riktigt än 🙁 Men ska maxa augusti med fina saker! Hoppas din månad blir fin <3

  1. Nej, inte jag heller! Fast samtidigt längtar jag efter första norrskenet. Och svampplock, glittrande frost och fina tjocka tröjor!
   Hoppas du får ett superfint augusti <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *