Ett lyckat experiment | DIY – Lampskärm


Igår kväll (egentligen alldeles för sent men det fattade ju inte jag för det är ju mörkt ungefär konstant nu) fick jag för mig att prova göra en taklampa till köket. Efter ungefär sju månaders renovering (pga orimlig otur, utmattning + utmaningarna med ett hus som ej är rakt någonstans) börjar vi nämligen närma oss den allra roligaste delen; inredningen! Detaljerna! När allt faller på plats och vi bara får vara, här, i husets hjärta.

Ser fram emot det. så. himla. mycket.


Jag tänkte göra en prototyp, lite för att känna efter om den här typen av lampa borde vara något att hålla utkik efter när vi kan ränna på second hand igen (eller om det dyker upp något liknande i något flöde någonstans). Hittade en sladd som inte användes och en stor bit golvpapp i källaren och satte igång.

Vik, vik, vik vik vik.


Det tog ett tag, för jag fick ju testa mig fram. Experimenterade med sytråd på olika vis, provade om någon björkbit kanske skulle få täcka hålet under- eller överifrån, men landade i detta. Papp hela vägen och en och annan dutt superlim. Och så en liten, liten bit snöre som hjälper till att hålla ihop allt.

Och tänk va, den blev så fin här att jag inte känner någon brådska alls för att hitta en ersättare till prototypen.

 

Jag gjorde en liten film, om du vill prova göra en egen. Den hittar du här!
Glöm inte läsa instruktionerna också – och hojta om du har några frågor <3

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *