Gårdshörnan

Det måste vara någon slags bedrift, att lyckas överraska någon som levt 28 av livets 29 somrar i Västerbotten med att det är ljust klockan 23 i slutet av maj. Men det har verkligen smugit sig på i år. Det har varit så mulet så ofta de senaste veckorna att det liksom inte märkts att solen stannat uppe längre och längre.

Projekt trädgårdshörnet: före växtportal

Det är så fint och harmoniskt om kvällarna att jag liksom inte vill gå in. Att jag dessutom är en nattsuddare av rang – som just nu har möjlighet att verkligen se mina omgivningar under min hjärnas mest kreativa tid – gör det inte lättare att runda av. Skulle kunna plantera jordgubbsplantor ackompanjerad av fågelsång hela natten. Hittar möjligheter och framtidsförhoppningar precis överallt.

Känner ingen som helst stress. Bara glädje. Det är något så tillfredställande i att kratta, slita vildvuxet gräs, gå loss med sekatör, gräva i jord och räkna maskar. I att planera för blomsterfält, smultronplantor och grönsaksrader.

Projekt trädgårdshörnet: efter växtportal

Det skiljer en dag mellan bilderna.

Jag fick faktiskt dubbelkolla själv. Men jo, en dag. Igår grävde jag ner växtportalen jag fyndade genom en efterlysning på facebook. Planterade klematis och vildvin på varsin sida. På kvällen försvann buskar till förmån för jordgubbsland och innan jag slet mig från gården slet jag gräs runt stenplattorna.

I helgen hoppas jag kunna gräva land också till vänster. Plantera socker- och luktärt, strössla ut en blomsteräng. Så betor och solros. Kanske röja sly att skapa staket av framöver. Fundera på rabattkant och sittplatser. (Bära sparken till uthuset!)

Som sagt; det finns ingen stress i det här projektet. Men det finns evigt ljus och otyglad, kvällskreativ hjärna. Och så himla mycket glädje i att ha den här lilla gårdshörnan som ett kravlöst projekt i år. Det känns så himla lagom.

Ser så mycket fram emot att få ta en bild av den här platsen igen om några veckor!

 

Har du något (litet) projekt på gång? Eller något annat som ger energi och glädje just nu?
Berätta gärna i en kommentar!

You may also like

2 kommentarer

  1. Jag försöker nöja mig med att planera framtidens små projekt på gården. Här grävs det i ett med grävmaskin just nu. Det ska dräneras längst med laggårn för att i sommar ska det fixas och byggas varmgarage längst ner i samma laggård. Halva gården är uppgrävd(tur vi har stort) inklusive framtidens lilla odlingsyta som rensats från rötter och sly som letat sig dit under åren. Men längtet efter ledighet är stor nu,skulle lätt ha semester 10 veckor utan problem och bara lägga orken på att rensa,bära och förbereda.

    1. Tycker det låter klokt att nöja sig så – ofta är det ju just projekten hemma (som dessutom kan vara årstidsberoende) som tar mest tid och (tanke)energi. En ska ju liksom LEVA i det. Hoppas att allt flyter på smidigt och blir som önskat, och att du hittar möjlighet till återhämtning och sommarnjut också. Ta hand om dig och heja heja <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *