17 dagar

Huset & gårdshörnan 26 maj 2021
26/5 2021

Hej kompis! För sjutton dagar sedan berättade jag för dig om mitt lilla sommarprojekt: gårdshörnan. Om hur jag såg fram emot att få visa samma vy om några veckor.

Sedan dess har jag röjt sly på gården, sågat mig i benet, fått blåsor i händerna, flätat staket, slitit ogräs och grävt land. Planterat, sått och vattnat i den obarmhärtiga värmeböljan som varit.

Och nu är det dags för en första riktig uppdatering från samma vy! Pirr!

Huset & gårdshörnan 12 juni 2021
12 juni 2021

Kolla. Kolla kolla kolla!

Alltså vad är livet utan processbilder? Skulle aldrig komma ihåg, se förändringen, utan dem. Tycker det är så himla roligt att kunna jämföra såhär. Vad det frodas! Kan nästan se hur det växer med blotta ögat. Nya knoppar dyker upp dagligen, blommor och blad vecklas ut. Det är så fint att se, och att veta att det bara är början.


Gräset blir långt runt staket och krukor på grund av fullkomlig mygginvasion. Kan inte vara ute och riva ens på dagen om det är vindstilla. Hoppas det lugnar sig snart, jag vill ut och röja, påta, fixa, titta!

Mellan gräsklippen sparas maskrosor åt insekterna, utöver mina planterade blommor. Men det är oroväckande tyst i trädgården. Är rädd att våren var för sträng mot dem. Håller tummarna för att de snart surrar runt bland bärplantor och äppelträd.

Hur är det hos dig?


Idag kom lite efterlängtat regn och svalare temperaturer. Syrenen har slagit ut, schersminen är på gång och det doftar helt underbart utanför dörren. Vill tappa på flaska!

Njuter så av tillvaron, här och nu.

Och samtidigt är jag så förväntansfull på vad jag ska får dela med er från den här platsen om några veckor till? PIRR!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *