Finchoklad och kudd-kap

Jaha, hörni. Oktober imorgon. Jag myser in mig i hösten. Är sugen på soppa jämt. Överrumplas ständigt av mörkret och märker hur bruset stadigt ökar sin närvaro i mina bilder. Vi drar bara ner rullgardinen till hälften om natten, för att få hjälp av solen att stiga upp medan det fortfarande är möjligt. Längtar allt mer efter snön, att den ska komma och ljusa upp världen. Men inte riktigt än. Bara precis när sista lövet nuddar lingonrisen.

Lyxar med allt som är kvar efter besöken på skördemarknaderna. Sallader och potatis och betor. Morötter i mängder att laga soppmiddag av. Och mina älskade älgörtsdelikatesser! Har ni smakat det någon gång, älgört? Är bland det absolut godaste jag vet. Fräscht, som att förtära det där första andetaget du tar utanför dörren en frostbiten morgon. Som jag redan berättat köpte jag två flaskor saft på en av marknaderna. På väg till en annan stannade jag till på Lövångers blommor och hittade den här: 70% choklad toppad med torkad älgört. Riktig finchoklad, från Vintage Plantations, producerad i Umeå!

Den lediga tid jag inte är ute i svampskogen, iväg på kurs eller åker runt på äventyr kurar vi här. I soffan. Framför Pointless (sänds på BBC, vi ser via Youtube). Extra gosig nu efter mitt allra senaste loppisfynd (ihop med ett par fina plagg jag tänkt visa er framöver).

Ynka 15 kronor gav jag för den här broderade skönheten. Ett riktigt kudd-kap. Har haft en sån fin second hand-höst hittills och hoppas kunna fortsätta ersätta en hel del här hemma som verkligen är utslitet (eller som pappa så småningom kommer vilja ha igen, nu när han snart renoverat klart i lägenheten och börjar ha plats för sakerna vi fått ha hand om så länge). Håll tummarna för mig?

You may also like

4 kommentarer

  1. Du är så bra på att beskriva hösten – så som jag vill ha den men som jag sällan hinner få den. Jag vaggas ner i ro av vart och ett av dina ord.

    I oktober är mitt mål att VERKLIGEN minska tempot, slå tillbaka alla bollar som eventuellt studsar emot mig och lägga all den lilla extra tid och energi som finns kvar efter jobbet på att skapa och gå ut i naturen.

    1. Puss!

      Hösten är typ 50% pepp över allt fint och murrigt och mysigt och 50% stress för att den BARA RINNER UR HÄNDERNA. Vill ha minst en månad till av gula, röda, orangea löv. Hoppas du hittar ett lagom tempo och kan skjuta upp eventuella måsten till förmån för fina stunder bland träd, djur och stjärnklara himlavalv <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *