Men blåast av allt är nog blåklint ändå

Varken huvud eller kalender har särskilt mycket plats för skapande just nu, hur sorgligt det än är att erkänna. Därför är jag extra tacksam för det här lilla projektet, som tar minimalt med tid men bidrar till några extra djupa andetag. Av påsen med blåklintfrö som jag sådde i pallkragen i juni, med förhoppningen om att kunna göra saft på dem, var det slutligen två som kämpade sig ända in i blom.

Nu hänger de på tork i mitt arbetsrum, intill min lilla drömfångare i björk och spetsduk. Vill gärna läsa in något tecken på att resultatet blir fint även om förutsättningarna inte alltid är rätt, men mitt humör låter mig hellre fokusera på alla de små frön som inte kom någonvart. Därför har jag bestämt mig för att de inte fyller någon djupare innebörd annat än att de blir ett minne från vår första sommar i huset. Så småningom tänkte jag ge dem sällskap av ljung och mynta men det får bli vid nästa syresättarstund.

Hur tar ni vara på naturen i höst? Berätta gärna <3

You may also like

8 kommentarer

 1. Åh så vackert i sin enkelhet! Jag sparar lavendel och hänger i knippen, tog in björkgrenar och gjorde en fotohängare (som du såg) och jag har också plockat in några fina kottar. Kom på nu att jag ju också har pressade växter från min sommarresa att ta vara på. Tack för påminnelsen! Och den ljuva känslan du skapar i dina foton och texter <3

  1. Åh vad fint!
   Tycker att alla mina knippen har blivit så himla konstiga och typ inte luktar något, vilket är lite synd. Men de är i alla fall fina! Och vad mysigt, älskar pressade växter. Jag vet att jag har ett gäng också, någonstans, i det ständiga flyttkaoset <3

 2. Wow så vackert!!! Jag hittade faktiskt en fin björkgren som trillat ner på vår altan igår som jag tänkte hitta på något med, men vet inte riktigt vad än. Känner att jag vill få in mer natur i alla fall!!

  1. Tack <3 Åh, jag såg häromdagen någon som gjort ljusstakar av grenar – det tänkte jag försöka mig på så snart jag hittar en fin som är tillräckligt stabil. Det kanske kan vara något? Alternativt en hängare för små, fina växter i amplar? <3

 3. Men så fint, älskar blåklint! Det brukade dyka upp en och annan i farmor rabatt, men aldrig många – kanske det är en svår blomma att så?
  Själv tog jag in lite rönnbärs kvistar som pynt till hösten… men de fick snabbt åka ut igen när jag insåg att massvis med larver huserade i bären, huu ändå!

  1. Ja alltså när jag tänker efter har jag ju aldrig sett dem i något stort fält (här uppe växer de ju inte ens vilt, egentligen). Så fint med rönnbär, jag glömde helt bort dem och sedan kom frosten och fåglarna och tog dem, haha. Bättre lycka nästa år kanske 🙂

 4. Blåklint är ju så otroligt fint! Synd att det bara kom två, men fint ändå att du torkar dem. Jag försöker njuta så mycket jag kan av naturen nu på hösten. Alla färger som bara exploderar. Och luften, den friska luften. Annars plockar jag svamp också. Det är riktigt lyxigt!

  1. Verkligen! Synd att de inte växer vilt här, har hört att det går göra fantastisk saft på dem! <3
   Åh ja, svamp! Missade helt trattkantarellerna i år pga jobb och alldeles supertidig snö! Nu får jag försöka spara på förra höstens superskörd istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *