Pynt för påsken (och andra högtider)

Hörni. Påsklov. Eller åtminstone påskledigt. Hittar ni på något speciellt?

För oss blir det en och annan godis, påskmiddag hos pappa och kalas för farfar, men vi tänkte också nyttja de lediga dagarna åt att påbörja en liten renovering här hemma. Som. Jag. Längtat! Före och efterbilder utlovas, så snart det blivit någorlunda klart.

Men utöver ätande och rivande så kommer jag också ägna ledigheten åt lite skapande. Vi har aldrig riktigt firat påsk, men för en som gärna influeras av naturens toner och former i sin inredning är den här högtiden minst sagt en guldgruva. Precis som i fjol använder jag ull från lokala producenter för att skapa pynta riset i vårt hem, men i år tar jag det steget längre och använder min nyfunna kärlek till nåltovning för att skapa pynt till vårt hem – inte nödvändigtvis att använda enbart under högtiderna. Den här lilla kaninen (eller haren) föddes häromkvällen och har fått sällskap av hemägg som jag köpt den senaste tiden.

Vad jag ger mig på härnäst har jag inte riktigt bestämt än, men inspiration finns det gott om. Jaquline har använt äggskal för att skapa tre olika dekorationer och även gjort fina vimplar som jag tänker passar lika bra i julgran som påskris. Jag tänker att det fungerar precis lika bra att använda papper och lim som du har hemma, om du vill använda återbrukat material istället för tejp!

Alicia har gjort ett steg-för-steg-inlägg med instruktioner för hur du skapar marmorerade ägg i lera att hänga i ditt påskris. Som den pedagogiska och kreativa person hon är har hon också dukat upp ett bord med härlig påskinspiration till sina elever – själv blir jag oerhört sugen på att skapa en liknande hare i papier-maché.

Skapar och/eller pyntar du med något speciellt i påsk?

 

You may also like

4 kommentarer

    1. Tack snälla <3 Blev faktiskt förvånad själv hur relativt enkelt det var, även om det såklart finns plats för förbättring 🙂 Hoppas du hade en superfin påsk, och tack själv för inspirationen <3

  1. Älskar din nyvunna påskpassion och ser så mycket fram emot att få se den accelerera! Haren är ju g u d o m l i g och den gyllene kvicken (som du redan vet) min favorit. Så stämningsfullt, lekfullt och vackert! Jag grämer mig lite över katternas oförmåga att låta dekorerat ris vara i fred, vilket inneburit att jag inte haft påskris på tre år (!!) sen de slog sönder en av mina favoritvaser och gjorde sallad av innehållet. Nästa år ska jag banne mig pynta på balkongen istället, eller investera i ett vitrinskåp för pynt, haha!

    Tack för dina länkar och för mycket inspirerande bilder!

    1. Haha alltså det är ju lite orimligt att den inte varit högre hos mig tidigare eftersom det i princip är skapandets högtid (i alla fall delad med julen – men påskägg målar en ju redan som barn faktiskt medan skapade klappar kom för mig i senare år). Så typiskt att mys-katterna inte uppskattar pyntet på avstånd utan prompt måste leka med det, men jag tycker du verkar ha kommit på en bra lösning. Så fint det kommer bli med påskris på er nya uteplats <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *